Més del 98% dels treballadors de l’Institut d’Investigació Sanitària de la Fe exerceix la seua professió amb contractes precaris

– El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana dóna suport a una setmana més als biòlegs investigadors del centre

Des de fa quinze setmanes els treballadors de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe es manifesten cada dimecres a les portes del centre sanitari per a reclamar unes condicions laborals dignes que els permeten dur a terme la seua tasca. El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana els ha recolzat una setmana més. Cal recordar que gran part de la plantilla del centre d’investigació són biòlegs i biòlogues.

L’IIS La Fe compta amb un 98% de temporalitat. Una xifra derivada, segons vénen ressaltant en els seus manifestos els treballadors setmana rere setmana, de contractes no corresponents amb les seues tasques i/o realitzats de forma irregular. Una situació precària que porta a treballar als investigadors en males condicions i sense saber quin serà el seu futur.

I és que en l’IIS La Fe es duen a terme estudis i avanços en diferents malalties, com la Fibrosi Quística. Cada setmana se sumen nous col·lectius de pacients a les reivindicacions dels treballadors i, aquesta, ha sigut l’Associació de Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana la que ha parlat en defensa del personal investigador de la Fe.

Com bé resa el lema de cada concentració, “Sense ciència no hi ha futur”. Els avanços mèdics i la millora en la qualitat de vida dels pacients depenen de les investigacions que es realitzen en els centres especialitzats. Per això, és necessari que els treballadors i investigadors puguen realitzar la seua labor sota unes condicions dignes i adequades.

Related Posts

Top