El Consell General de Col·legis Oficials de Biòlegs impulsa el seu portal formatiu amb 44 cursos

-Biodemecum ofereix formació online impartida per professionals col·legiats

El Consell General de Col·legis Oficials de Biòlegs (CGCOB) va començar el mes de novembre passat de 2018 la tasca de posar en marxa un portal formatiu en el qual biòlegs professionals col·legiats ensenyen les seues matèries a uns altres professionals o estudiants. Així va nàixer el portal Biodemecum. L’actual oferta formativa compta amb 44 cursos de diverses àrees d’estudi i especialització com són: Sanitat; Indústria Alimentària, Qualitat i Prevenció de Riscos Laborals; Agricultura i Pesca; Educació i Investigació; Medi Ambient; Iniciativa Empresarial i Cursos Transversals.

En les pròximes setmanes, al començament de juny, s’iniciaran altres 18 cursos, amb el que s’arribarà a cobrir el 80% de l’oferta. En els mesos de juliol i setembre es completarà el llistat de propostes de Biodemecum.

La responsable de gestionar tota l’oferta del nou portal Biodemecum és Fabiola Naranjo, coordinadora de formació del CGCOB. Naranjo assenyala l’“extraordinari” acolliment que ha tingut la plataforma per part dels col·legiats. I és que, des del principi, “rebem moltíssimes propostes formatives que es traslladen a l’àmplia oferta que tenim, totes elles amb una gran qualitat i impartides per col·legiats rellevants en la seua àrea d’actuació”. A més, la coordinadora ressalta que tots els docents “estan molt implicats” amb el projecte.

Així mateix, ja hi ha 500 usuaris registrats i 78 persones, 47 d’elles col·legiades, s’han inscrit en algun curs.

Cal ressaltar que els cursos oferits pel CGCOB en Biodemecum estan impartits per professionals amb un ampli currículum i experiència. Això els fa idonis per a ser realitzats tant per professionals com per estudiants de grau o acabats de titular. Pel que fa als estudiants, és important remarcar que part de l’oferta de cursos compta amb reconeixement de crèdits ETCS per la Universitat Antonio de Nebrija i que, per a la resta dels cursos, ja s’ha sol·licitat. A més, segons assenyala Naranjo, “la plataforma és un gran aparador de les eixides professionals que pot tindre un biòleg” i que pot donar pas a un primer contacte amb àrees d’estudi o desenvolupament professional d’interés.

A més, tots els cursos són de matrícula oberta, per la qual cosa aquells interessats poden apuntar-se en qualsevol moment. Una vegada formalitzada la inscripció es disposa d’un termini concret segons el curs per a realitzar-lo.

De la mateixa manera, Biodemecum ofereix avantatges específics per als col·legiats i precol·legiats: des de poder ser docent i impartir alguns dels cursos a tindre descomptes sobre el preu estipulat.

BIODEMECUM

Related Posts

Top