Francisco J. Espinós nou degà del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana

La vesprada del 22 de febrer de 2021 es va formalitzar la nova junta directiva del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV). Així, Francisco J. Espinós va ser nomenat nou degà del COBCV substituint en el càrrec a José Ignacio Lacomba. Espinós és professor titular d’universitat, llicenciat en Biològiques per la Universitat de València i doctor per la Universitat Politècnica de València (UPV). Així mateix, actualment dirigeix el Centre d’investigació propi ACUMA, R.C – UPV (Aqüicultura i Medi Ambient) i és director científic de la XIIA-CV (Xarxa d’Innovació en Indústries Aqüícoles de la Comunitat Valenciana).

La renovada junta compta amb perfils variats, vinculats tant al sector públic com al privat, que continuaran la labor de difusió i perpetuïtat del COBCV. D’aquesta manera, els i les professionals que integren l’ens directiu són: Carolina Gil, Vicent Sancho, Carlos Benlloch, Laura María García, María Sahuquillo i María José Casamayor. El nou degà ha indicat que ha buscat crear un equip “en el qual estigueren representats al màxim tots els àmbits on els biòlegs i biòlogues realitzen i desenvolupen les seues activitats, així com reflectir el nombre real de dones que es dediquen a això; i d’aquí ve que, l’equip actual, estiga compost per set membres dels quals quatre són dones”.

Cal indicar que el pròxim pas després de la creació de la nova junta és la posada en comú d’objectius i la consecució dels mateixos per a posar en valor la labor dels biòlegs i biòlogues en tots els camps de treball i estudi com poden ser Medi Ambient, Microbiologia, Genètica, Biotecnologia o Zoologia. De cara a aqueix futur del Col·legi pel qual aposta i lluitarà la nova junta, Espinós ha destacat la necessitat “d’obrir-nos més portes; fer-nos més visibles; connectar amb els diferents sectors industrials de major abast i, òbviament, donar-nos suport en pilars de futur com la Biologia Molecular, la Biotecnologia, la Biomedicina, etc., que tindran molt més a dir en un futur immediat”.

La presa de possessió, celebrada amb aforament reduït i que va comptar amb la presència del Vicerector d’Investigació, Innovació i Transferència de la UPV Pepe Capilla, va tindre lloc a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) de la UPV i va seguir totes les mesures de seguretat enfront de la Covid19 com són l’ús de mascareta, el respecte de les distàncies de seguretat i la desinfecció freqüent de mans.

Related Posts

Top