Primers passos de la Comissió Biologia de la Nutrició del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) ha creat la primera Comissió de Biologia de la Nutrició en la història de l’entitat. D’aquesta manera, a la fi de 2020 es va formalitzar la Comissió amb el conseqüent reconeixement de la funció del biòleg i la biòloga dins de la Nutrició Humana.

Segons ha indicat la coordinadora de la Comissió de Nutrició, Nadine López, “fa anys, fins i tot dècades, que professionals dins de la Biologia ens hem format específicament i hem estat dedicats professionalment a la nutrició, per aquest motiu hem intentat afermar en successives ocasions una comissió de nutrició, que per fi ha arribat a ser una realitat gràcies a l’anterior degà Ignacio Lacomba i la perseverança dels membres que no han perdut l’esperança”. Una Comissió que busca fer costat a tots els professionals i futurs professionals en el camp de la Biologia de la Nutrició, reunint-se mensualment de manera telemàtica.

Entre els objectius principals es troben el reconeixement del treball de tots aquells professionals que han estat exercint en el camp de la nutrició prèviament a la creació del Grau de Nutrició i Dietètica i impulsar i desenvolupar noves vies i eixides professionals com poden ser aquelles que combinen àrees pròpies de la biologia, necessàries en la nutrició, com l’estudi de la microbiota i microbioma, la genètica (nutrigenètica i nutrigenòmica) o la immunologia (inmunonutrició) i, potenciar la creació de cursos específics per a proporcionar formació necessària i dirigida als diferents sectors interessats.

La Comissió compta amb perfils variats, entre els quals destaquen l’assessorament nutricional i la promoció de la salut; el treball en laboratoris farmacèutics relacionats amb productes nutracèutics, la investigació i la docència.

“L’objectiu és definir i consolidar l’important paper del biòleg i la biòloga dins de l’ampli i complet camp de la nutrició”, ha ressaltat López.

Cal indicar que tots aquells col·legiats, col·legiades, precol·legiats i precol·legiades que vulguen participar en la Comissió Biologia de la Nutrició poden posar-se en contacte amb el COBCV.

Related Posts

Top