Els investigadors de la Fe es manifesten contra la precarietat ressaltant la importància del seu treball per a la societat

Els treballadors i treballadors de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, molts d’ells biòlegs i bioquímics, s’han manifestat una setmana més en contra de la precària situació laboral que es viu en el centre mèdic, en el qual, més del 98% de la plantilla exerceix la seua professió amb un contracte temporal.

Així les coses, en l’última manifestació celebrada després de tres mesos de reivindicacions, els treballadors van posar de manifest la important labor que realitzen. Així, van ressaltar la participació en el programa Horitzó 2020 dut a terme a nivell Europeu.

Segons han llegit i manifestat: “En el primer trienni del programa 2020 (2014-2017), el nostre país va aconseguir situar-se en quarta posició en el rànquing de països per subvenció captada en aquest programa, superant els objectius marcats inicialment. A més, el nostre país és el primer en projectes liderats, la qual cosa dóna una idea del nostre posicionament en I+D+I a Europa”. Unes dades que contrasten amb la situació nacional, ja Espanya se situa en inversió en I+D+I en “el disseté lloc de la UE, amb un 1,2% del PIB, molt per davall de la mitjana de la UE que dedica un 2% del seu PIB”.

Així mateix, els investigadors van ressaltar que “a la Comunitat Valenciana, l’IIS La Fe va acabar l’any 2017 com la fundació d’investigació amb major retorn de projectes europeus. Des del 2014 l’IIS La Fe ha obtingut i desenvolupat 23 projectes europeus”.

Per tot això, i donada la importància de la investigació per a l’avanç en la medicina i la societat, el Col•legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana ha donat suport una setmana més a tots els treballadors i treballadors del centre d’investigació.

Related Posts

Top