El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana se suma a les protestes dels investigadors de la Fe contra el treball precari

Els prop de 350 treballadors de l’Institut d’Investigació Sanitària de la Fe s’han manifestat aquest matí a les portes del centre hospitalari per a demanar millors condicions laborals i eixir de la precarietat en la que actualment es troben. Gran part dels treballadors són biòlegs especialistes en diferents àrees i, per això, el Col•legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana, COBCV, ha volgut estar amb ells en la concentració i lectura del manifest de drets.

Així les coses, la biòloga col•legiada i investigadora en La Fe, Carolina Gil, ha destacat que “demanem que es complisquen els nostres drets, ja que hui dia la majoria de la plantilla hauria de ser estable”. Això és pel fet que dels prop de 350 treballadors contractats només 5 persones compten amb un contracte fix mentre que la resta, sent pràcticament la totalitat investigadors, són temporals “encadenant contractes de sis mesos o un any”.

Per això, cada dimecres, des de fa quatre jornades, el personal de l’Institut d’Investigació Sanitària de la Fe es manifesta enfront del centre hospitalari; reclamant condicions laborals que els permeten fer el seu treball de la millor forma possible. Ja que, com assenyala Carolina Gil, estem “la meitat del temps investigant i l’altra meitat buscant contractes que ens permeten mantindre aquestes investigacions” de manera que, “tot aquest temps que destinem a autofinançar-nos es podria destinar a la investigació”.

El COBCV dóna el seu ple suport al personal investigador de la Fe, molts dels quals són biòlegs, biotecnòlegs i biomèdics, així com farmacèutics o químics. Per a dur a terme una labor tan important com la investigació mèdica és necessari personal qualificat i apassionat pel seu treball. Per això, han de comptar amb condicions laborals òptimes que els permeten continuar avançant, entre altres, en la investigació de tractaments per a diverses malalties i patologies. Per aquest motiu, les Associacions de Pacients de Malalties Estranyes també s’han sumat a les peticions dels investigadors.

Finalment, com a dada per a indicar la precarietat laboral que es viu en l’Institut d’Investigació de la Fe, cal ressaltar que des del mes de desembre 30 investigadors han perdut la seua ocupació.

Related Posts

Top