El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana s’uneix a Aliats per la Biodiversitat en la conservació responsable d’hàbitats

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana, COBCV, va participar ahir en la jornada Restauració d’Hàbitats i en la quarta assemblea general d’Aliats per la Biodiversitat.

Cal recordar que el COBCV col•labora de forma assídua amb Aliats per la Biodiversitat en la lluita per conservar el medi i en la defensa de la biologia com a professió. Així les coses, el COBCV ofereix ajuda i assessorament en diferents projectes i jornades.

D’aquesta forma, ahir va tindre lloc a Alacant la jornada organitzada per Aliats per la Biodiversitat juntament amb el COBCV, Simbiosi Espai Ambiental i Red Eléctrica de España en col•laboració amb la Fundación Enrique Montoliu (Fundem) i Jardín de l’Albarda.

Tots els assistents van participar en diferents xarrades i ponències en les quals van posar en valor exemples inspiradors de projectes de restauració d’hàbitats. Així, la Fundación Agua de Valencia-Global Omnium i Fundación LIMNE van presentar el “projecte de restauració en el Riu Túria” i el “Projecte Llúdria”; Connecta Natura, Gallipato Alcublano, l’Ajuntament de les Alcubles i Biodiversidad Virtual van mostrar el “Projecte Ofegabous, restauració de llacunes temporals mediterrànies a les Alcubles”; la Fundación Global Nature va presentar “aliances per a la gestió de la vegetació en zones humides valencianes”; la Fundación Victoria Laporta Carbonell va assistir amb “Actuacions de Restauració d’Hàbitats i Millores per a la Biodiversitat en la Reserva de Buixcarró”; l’Espacio Guirra i l’Ajuntament d’Alacant van presentar el projecte “Prestació de serveis ecosistèmics mitjançant la utilització de la ramaderia trasterminant amb races autòctones”; Hidraqua va mostrar una “Gestió sostenible d’una zona restaurada: el parc de la Marjal” i, finalment, la Fundación Enrique Montoliu va mostrar una “Experiència de restauració d’una zona degradada al Jardí de l’Albarda”.

La jornada va finalitzar amb una fira de projectes en la qual es van crear dinàmiques de cooperació i interacció entre les entitats assistents i la quarta Assemblea d’Aliats per la Biodiversitat.

Related Posts

Top