El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana recull el Premi Levante per la seua labor durant la pandèmia de Covid19

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBVC) ha participat aquest matí en la gala, de caràcter íntim en el Centre Cultural La Beneficència, organitzada pel Grup Editorial Prensa Ibérica-Zeta, en la qual s’ha entregat el Premi Levante 2020 a aquelles persones que s’han dedicat i dediquen en cos i ànima a combatre la pandèmia de Covid19. Així, en l’esdeveniment de hui han recollit el guardó els representants del Col·lectiu de Sanitaris com són: el Col·legi de Biòlegs de la Comunitat Valenciana, Mèdics València, Infermeria València, Farmacèutics i Veterinaris.

En representació del COBCV ha assistit el Doctor en Ciències Biològiques, professor titular de Biomedicina i Biotecnologia en la Universitat de València i membre de la Junta Directiva del Col·legi, Joan Pedrola, qui ha rebut el guardó de mans de Lydia del Canto, directora de Levante EMV.

Pedrola, qui ha agraït el reconeixement en nom de tot el Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana, ha posat l’accent en el fonamental paper dels professionals en Biologia, indicant que més de 1.000 professionals -biòlegs, biotecnòlegs, biomèdics, genetistes, microbiòlegs o biòlegs moleculars entre altres- “s’ocupen d’aspectes essencials de la salut pública formant equips multidisciplinaris amb metges, farmacèutics, veterinaris, infermers…en gran part dels hospitals i centres d’investigació de salut pública de la Comunitat Valenciana”. De la mateixa manera, des del COBCV s’ha posat de manifest la importància de la investigació i de la ciència i s’han recordat dos dels lemes del Col·legi: “Sense ciència no hi ha salut” i “Sense ciència no hi ha futur”.

L’acte també ha comptat amb la participació del President de la Generalitat, Ximo Puig, qui s’ha sumat a les paraules del COBCV i el seu lema “Sense ciència no hi ha futur” en indicar que “sense ciència el que hi ha és imatgeria”. I que la ciència és l’únic camí per a aconseguir grans reptes com pot ser, en aquests moments, aconseguir una vacuna per a la Covid19, o continuar lluitant contra les malalties rares. El President de la Generalitat també ha posat en valor durant el seu discurs el treball “dels biòlegs i microbiòlegs que han fet i estan fent un paper fonamental en tot el que significa aqueix espai salut pública bàsic i que moltes vegades estan absolutament desconeguts per a la societat”.

Per part seua, Lydia del Canto, ha indicat que des de Levante EMV s’ha volgut agrair i reconéixer la labor de totes aquelles persones que han aportat “el seu granet d’arena perquè la societat continuara movent-se en un moment en què feia molta por que deixara de moure’s”.

El lliurament de premis ha comptat també amb la participació de Paola Dominguín i Ibán Molina, delegat Institucional d’Iberdrola a la Comunitat Valenciana – Iberdrola és patrocinador global dels premis.

Indicar que durant la resta de la setmana Levante EMV reconeixerà, també, la labor dels altres herois en la lluita contra la Covid19 com són: Cadena Agroalimentària; Serveis de Neteja; Cossos i forces de seguretat de l’Estat i Entitats Solidàries.

Related Posts

Top