El Col·legi de Biòlegs valencians organitza un curs de mamífers carnívors per a professors d’ESO, Batxiller, educadors ambientals i altres interessats

L’objectiu és completar la formació dels docents que imparteixen assignatures relacionades amb les ciències naturals o l’educació ambiental respecte a aquest grup faunístic de gran importància ecològica

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) organitza un curs presencial teòric i pràctic sobre els mamífers carnívors ibèrics que habiten a la geografia valenciana. Els objectius del curs són completar i reciclar la formació del professorat respecte al coneixement dels mamífers carnívors així com proporcionar idees i instruments pedagògics per a l’ús d’aquestes espècies com a vehicles educatius. Els mamífers carnívors són un grup faunístic emblemàtic i fascinant de gran importància ecològica. El seu estudi teòric permetrà conéixer la seua biologia, eco-etologia, evolució, distribució i estat de conservació tant en l’àmbit ibèric com en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. La realització de nombroses pràctiques proporcionarà l’aprenentatge de tècniques de camp i de laboratori per al seu estudi.
Es realitzaran eixides de camp per detectar, identificar i interpretar els senyals dels mamífers carnívors. S’instruirà en la preparació de trampes de petjades i de pèl. Es realitzaran mostrejos de diverses espècies com són la rabosa, la fagina, el gat salvatge i la llúdria per obtenir índexs d’abundància. Es col·locaran trampes fotogràfiques per interpretar les foto captures i es recol•lectaran excrements per fer estudis d’alimentació i genètics d’entre moltes altres tècniques de camp.

32 hores amb els mamífers carnívors

El curs es realitzarà des del 22 al 29 de novembre i tindrà una durada de 32 hores entre la teoria i la pràctica. Es divideix en 6 sessions, 3 teòriques impartides a les instal·lacions del COBCV, carrer Navarro Cabanes número 4 de València, dues pràctiques organitzades al Parc Natural de les Gorges del riu Cabriol, concretament a la rambla Albosa de Requena (València) i una última jornada reservada per exposar i analitzar les dades obtingudes al camp, fer propostes d’experiències educatives amb la fauna silvestre, una avaluació final del curs i el lliurament de diplomes. Hi ha 25 places disponibles. La matrícula es podrà formalitzar fins al pròxim 16 de novembre mitjançant correu electrònic dirigit valencia@cobcv.com. El biòleg i membre del COBCV, Javier Barona, un dels màxims especialistes en mamífers carnívors de la Comunitat Valenciana, serà el professor responsable d’impartir el curs.

Related Posts

Top