Dos biòlegs entre els guardonats en els premis Jaume I

Els Biòlegs Fernando Valladares i Eduard Batlle han sigut premiats amb els guardons Jaume I. Tots dos en les seues respectives categories. Des del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana se’ls felicita per la seua reconeguda trajectòria que culmina amb aquest prestigiós guardó.

Fernando Valladares, doctor en Ciències Biològiques per la UCM, ha sigut guardonat amb el premi en Protecció del Medi Ambient.

Eduard Batlle, doctor en Ciències Biològiques per la UB, ha sigut guardonat amb el premi per Investigació Mèdica.

Cal recordar que al llarg de la història d’aquests premis hi ha molts biòlegs premiats i reconeguts amb els diferents títols, Investigació Bàsica, Investigació Mèdica i Protecció del Medi Ambient, quant a la resta d’edicions anteriors. Sense anar més lluny, en 2016 el premi en Investigació Bàsica va recaure en el doctor Francisco J. Martínez Mojica, doctor en Biologia i en 2007 en la doctora María A. Blasco Marhuenda, doctora en Ciències Biològiques. Tots dos, han sigut destacats amb el reconeixement de Membre d’Honor del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana.

S’ha de dir que els premis Jaume I, creats en 1989, tenen l’objectiu de conjugar investigació i estudis, així com entitats científiques i empresarials per a promocionar la investigació i el desenvolupament científic a Espanya.

Premis com aquest, ressalten la importància que juguen els biòlegs i biòlogues en la societat. Amb la pandèmia de Covid19 s’ha posat de manifest el rellevant paper dels professionals de la biologia en l’àmbit mèdic i de la salut, com per exemple amb la realització de les proves PCR. Així mateix, àrees com el medi ambient o disciplines creixents com la genètica compten amb els biòlegs i biòlogues, en les seues diverses branques i especialitats, per a avançar, investigar i afermar conceptes.

Related Posts

Top