Segueixen les manifestacions contra la precarietat laboral en l’ IIS de la Fe

Ahir, tal com ve ocorrent des de fa dos mesos, els treballadors de l’Institut d’Investigació Sanitària de la Fe es van manifestar en contra del treball precari. Els investigadors, molts d’ells professionals de la biologia i biomedicina, continuen demanant unes condicions de treball dignes que permeten continuar avançant en la investigació biomèdica. Cal recordar que actualment l’IIS de la Fe compta amb un 98,6% de temporalitat en la seua plantilla, un fet que ha sigut denunciat pel Comité d’Empresa davant la Inspecció de Treball.

En la jornada d’ahir, juntament amb el manifest de lluita contra la precarietat, es van llegir també dos missatges enviats per científics de prestigi que se sumen a la seua causa. Aquest és el cas del Dr. Ángel Carracedo Álvarez, catedràtic de Medicina Legal, membre de la Real Acadèmia Gallega de Ciències, investigador i expert internacional en genètica, qui actualment dirigeix la Fundación Galega de Medicina Xenómica i va ser premi Rei Jaume I d’Investigació 2009. Així com del Professor Dr. Alberto Muñoz Terol, Professor d’Investigació del CSIC en l’Institut d’Investigacions Biomèdiques “Alberto Sols” de Madrid, membre de l’Alt Consell Consultiu en Ciència i Tecnologia de la Comunitat Valenciana, investigador i expert internacional en càncer de còlon i en la seua prevenció mitjançant l’administració de Vitamina D, i Premi Rei Jaume I d’Investigació 1993.

Tots dos assenyalen la importància de la investigació biomèdica en l’avanç sanitari i la importància que els investigadors compten amb llocs de treballs dignes que els permeten continuar la seua labor sense necessitat d’emigrar a altres països.

Des del Col•legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana donem suport a tots els treballadors de l’IIS de la Fe i seguim amb ells en aquesta lluita contra la precarietat laboral i a favor de l’avanç en la ciència. “Sense ciència no hi ha futur, sense ciència no hi ha salut”, és l’eslògan sota el qual cada setmana els prop de 350 treballadors es manifesten pel futur de la investigació a Espanya.

Related Posts

Top