La Universitat de València celebra 50 anys d’estudis de Biologia

El curs 1967-68 s’iniciaren a València els estudis universitaris de Biologia, en l’antiga Facultat de Ciències. L’actual Facultat de Ciències Biològiques, creada en 1977, prepara un ampli programa d’activitats commemoratives al llarg del present curs acadèmic.

Una de les primeres accions de la celebració del 50è aniversari dels estudis universitaris de Biologia a València és la difusió del cartell commemoratiu que la Facultat de Ciències Biològiques ha encomanat al dissenyador Dani Sanchis i que ens ofereix una visió al·legòrica de la fabulosa diversitat de la vida. Al llarg del curs es celebraran una varietat d’activitats acadèmiques, científiques i culturals, incloent-hi un cicle de conferències i el nomenament com a Doctor Honoris Causa del professor de la Universitat d’Alacant Francis J. Mojica, descobridor de CRISPR, base d’una revolucionària tècnica d’edició de genomes, i ex-alumne de la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València. Així mateix, l’efemèride coincidirà amb la inauguració de les noves instal·lacions del museu d’història natural de la Universitat de València.

El cicle de conferències s’inicia el dimarts 3 d’octubre a les 13h en la Sala Darwin (Campus de Burjassot-Paterna) amb “L’embolic de Darwin. Revisitant la controvèrsia sobre l’ull en L’origen de les espècies” a càrrec de Martí Domínguez, professor de la Universitat de València i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Martí Domínguez es va llicenciar i doctorar en Biologia per la Universitat de València i actualment és professor de periodisme a la Facultat de Filologia, Traducció i Interpretació. És també director de la revista científica “Mètode”, a més de columnista i escriptor distingit amb premis literaris. El cicle de conferències programat inclou una diversitat d’especialistes reconeguts, com ara, Anna Traveset (Institut Mediterrani d’Estudis Avançats, CSIC-UIB, Premi Jaume I de Medi Ambient 2017), Antonio Lazcano (membre de El Colegio Nacional, professor de la UNAM i Doctor Honoris Causa per la Universitat de València), Ada Yonath (Institut Weizmann, Premi Nobel de Química 2009), José Luis Sanz (Universidad Autónoma de Madrid), María José Sanz (directora del Basque Centre for Climate Change, Premi Nobel de la Pau 2007, com a membre del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic) i Ángela Nieto (Institut de Neurociències d’Alacant, Premi Jaume I d’Investigació Bàsica 2009).

La Facultat de Ciències Biològiques, ubicada en el Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València, imparteix actualment els Graus en Biologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Biotecnologia i Ciències Ambientals i coordina nou màsters oficials i tres programes de doctorat, uns estudis que en total agrupen enguany més de 2.000 estudiants.

Related Posts

Top