El Col·legi de Biòlegs Valencians detalla les futures sortides professionals als alumnes de Grau de Biologia de la Universitat de València Centenars d’estudiants de primer curs han pogut descobrir la gran quantitat d’opcions laborals que ofereix aquesta carrera universitària

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) ha participat en un acte acadèmic adreçat als alumnes de primer curs del Grau de Biologia de la Universitat de València per exposar-los tot el ventall de possibilitats que ofereix aquesta carrera universitària.
L’acte, organitzat per la Facultat de Biologia al campus de Burjassot, ha comptat amb la presència de tres reconeguts biòlegs que exerceixen les seues professions en llocs diferents. L’acte és estructurat mitjançant una taula rodona on ha participat un biòleg i eco toxicòleg forense que treballa per als tribunals de justícia espanyols en la resolució de delictes ambientals, una biòloga responsable d’un laboratori d’anàlisis clíniques i el degà del COBCV que en l’actualitat és biòleg de l’administració pública i treballa a la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana. «Es tracta d’explicar la nostra experiència professional perquè els alumnes puguen plantejar qualsevol pregunta que els inquiete i fer-se una idea de com serà el seu futur en la professió. És important apropar a aquests nous alumnes, a aquests futurs biòlegs el desenvolupament professional de la biologia a través de casos concrets, mitjançant biòlegs professionals que expliquen la seua experiència en primera persona», ha explicat el degà del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana, Nacho Lacomba.

Els avantatges de col·legiar-se

El degà del COBCV va aprofitar la seua intervenció per a exposar als centenars d’alumnes presents els avantatges que ofereix formar part del Col·legi. Lacomba va explicar que el Col•legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana és una associació professional sense ànim de lucre que té per objecte defensar la professió. «Els futurs biòlegs amb el temps s’hauran d’enfrontar a situacions en què necessitaran estar organitzats perquè han de ser ells mateixos els que hagen de defensar la seua professió perquè som un col·lectiu reduït enfront d’altres professions i particularment anàrquic amb la qual cosa moltes vegades estem en inferioritat de condicions i cal organitzar-se i tirar endavant els conflictes nosaltres mateixos», ha finalitzat el degà del COBCV.

Related Posts

Top