Jornada El medi ambient valencià. Efectes del confinament per la Covid-19 sobre el medi ambient: faules, exageracions i realitats

La jornada “El medi ambient valencià. Efectes del confinament per la Covid-19 sobre el medi ambient: faules, exageracions i realitats” se celebrarà el 4 de desembre de 2020, de forma presencial i també virtual.

L’assistència és gratuïta, però cal inscriure’s si es vol obtenir certificació.

S’analitzaran els efectes que el confinament, sobretot la reducció en la mobilitat i a producció industrial, ha provocat en el medi ambient.

José Antonio Sobrino, catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de València, donarà una visió dels canvis detectats des dels satèl·lits: tràfic aeri i d’embarcacions, llums nocturnes de les ciutats, producció agrícola, gasos d’efecte hivernacle, qualitat de l’aire i de l’aigua, etc. A continuació, Antonio Camacho, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de València exposarà més enllà de mites o generalitzacions, els efectes reals que el confinament ha tingut sobre els sistemes naturals. Per últim, el Dr. Juan Jiménez, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, ens donarà un enfocament més local, identificant els efectes sobre la biodiversitat al territori valencià a partir dels programes de seguiment de la Conselleria.

Inscripcions: http://projeccio.uv.es:8080/ins/index.php?sid=66697&lang=ca

alz_val

Related Posts

Top