Els investigadors de la Fe denuncien la seua precària situació amb una Falla reivindicativa

Els treballadors de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe s’han concentrat una setmana més, i ja van sis, a les portes del centre hospitalari per a denunciar la precària situació laboral en la qual viuen.

Així, amb motiu de la celebració de les Falles han volgut fer un pas més i alçar encara més la seua veu dissenyant, creant i plantant una Falla que represente l’incert futur de la ciència. Sota el lema, “La Ciència agonitza a l’Hospital La Fe” ha sigut realitzada per un grup d’artistes fallers format per investigadors precaris.

El disseny de la Falla vol expressar la situació de l’Institut d’Investigació Sanitaria de la Fe des d’un punt de vista crític i satíric emulant la mort de la investigació sanitària sinó es treballa per canviar una situació que posa a la ciència en estat crític. Un taüt, una hèlice d’ADN i un electrocardiograma representen a una Ciència com a pacient en estat crític mentre que uns peculiars ‘ninots’ són “els polítics que impassibles davant l’estat del pacient donen l’esquena sense immutar-se” segons s’ha pogut escoltar en el manifest llegit pels investigadors.

A més, s’ha dut a terme una ‘globotà’ per a fer sonar més alt la veu dels investigadors.

Cal recordar que el Col•legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana dóna suport als investigadors de la Fe en la seua lluita.

Related Posts

Top