El grup Andrómeda Ibérica guardonat amb el premi Aliments d’Espanya a la producció de la pesca i l’aqüicultura

El COBCV felicita al col·legiat Tahiche Lacomba per aquest nou guardó.

El biòleg valencià Tahiche Lacomba dirigeix aquesta empresa líder de la indústria mediterrània dedicada al cultiu i cria de peixos marins

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient del Govern d’Espanya ha concedit recentment al Grup valencià Andròmeda Ibèrica S.L. el premi Aliments d’Espanya 2016 a la Producció de la Pesca i de l’Aqüicultura. Frescamar Alimentació S.L., empresa comercialitzadora de tots els productes aqüícoles del grup Andròmeda i situada a Borriana (Castelló) ha estat distingida amb aquest prestigiós guardó nacional. El jurat dels premis ha destacat el gran futur de l’empresa dins de la producció i transformació de peixos d’aqüicultura així com el seu potencial a l’hora d’aconseguir un alt volum de vendes.
També ha volgut subratllar la importància de la traçabilitat i de la innovació. El Grup Andròmeda ha apostat per un nou producte com és el corball, un peix premiat internacionalment per les seues qualitats organolèptiques. També ha destacat la seua innovadora línia de criança amb certificació ecològica. «Dins la línia d’espècies com l’orada i el llobarro que és una producció més estàndard que posseeixen la majoria d’empreses aqüícoles, nosaltres hem innovat una línia de producció de l’orada i el llobarro ecològica. Vol dir que tenim la garantia del certificat ecològic. Un peix ecològic de piscifactoria s’alimenta de matèries primeres provinents de la producció ecològica. També per exemple disminueix la densitat de peixos perquè tinguen més espai. En definitiva estem obligats a complir una sèrie de paràmetres molt rigorosos que ens marca l’organisme certificador de productes ecológicos», ha indicat el biòleg i director general d’Andròmeda Ibèrica S.L., Tahiche Lacomba.

Corball, l’espècie estrella de l’aqüicultura El corball (Argyrosomus regius) és un peix blanc d’aigua salada que també rep el nom de reig. La seua carn blanca és molt apreciada pel seu extraordinari sabor, textura, olor i color. L’empresa valenciana Andròmeda Ibèrica amb la seua central localitzada a la Vall d’Uixó i granges situades a Borriana, Calp, Altea, la Vila Joiosa i Águilas, ja a la província de Múrcia ha aconseguit la cria i l’engreix d’aquest peix marí. «És una espècie que pràcticament havia desaparegut de la Mediterrània. Nosaltres a través de l’aqüicultura hem aconseguit revitalitzar-la. D’aquí a uns pocs anys estem segurs que serà més coneguda que el llobarro i l’orada, fins i tot la superarà. Des del meu punt de vista és una espècie que té tot el bo que es desitja d’un excel•lent peix. Podem fer-la d’un quilo, de dos, de quatre, a trossos.
És un excel•lent peix cuinat en cru per ceviche, tàrtar, sushi i sashimi. Es pot fer un magnífic brou, cuinar al vapor, a la planxa, és a dir, té una varietat de preparació molt àmplia. Al mercat no hi ha un peix blanc que puga fer-li ombra», ha especificat Lacomba. El corball del Grup Andròmeda va ser guardonat l’any passat amb Tres Estrelles, el premi més alt del certamen, atorgat per l’Institut Internacional de Qualitat i Sabor Superior, iTQi, situat a Brussel•les. El Premi Sabor Superior constitueix l’únic segell de qualitat i sabor que es concedeix després d’una avaluació de tasts a cegues realitzada per cuiners de primera categoria mundial i premiats en estrelles Michelin.

Related Posts

Top