El futur de la biologia té nom valencià

Els joves Joan Escrivà Font de Gandia i Carlos Ramón Guevara d’Alacant van aconseguir la medalla de bronze en les Olimpíades Internacionals de Biologia. Abans d’arribar ací, ja havien passat per les fases local i nacional en les quals van resultar vencedors.

Tots dos destaquen que aquesta ha sigut una experiència per al record encara que amb els seus més i els seus menys. Mentre Joan destaca que viure les Olimpíades Internacionals es tracta d’una experiència única que no es va a repetir i que li ha permès conèixer com d’àmplia és la ciència i, en concret, la biologia; Carlos lamenta al seu torn la falta de temps per a conèixer a tots els participants.

La preparació és un punt clau per a haver aconseguit la seua posició. No obstant açò, els dos joves ressalten que es notava les diferències entre països. D’aquesta forma, alguns dels participants havien rebut una preparació molt més exhaustiva, la qual cosa els permetia realitzar les pràctiques de forma més ràpida. Alguna cosa fonamental per a aconseguir una bona posició, ja que hi havia un temps determinat per a dur a terme diferents tasques. Així, ressalten que encara que no hi haja massa diferències quant al pla d’estudis en uns i uns altres països, ja que els coneixements de tots eren similars, sí que les hi havia quant a preparació prèvia. Un detall hagut de, principalment, al fet que a Espanya, a diferència d’en altres països participants, no hi ha tanta preparació.
Després del seu pas per les Olimpíades de Biologia tots dos continuen el seu futur en aquesta branca. D’aquesta forma, Joan ha començat a estudiar Bioquímica i Ciències Biomèdiques en la Universitat de València i Carlos Biotecnologia en la Universitat d’Elx.

Amb l’esperança posada que el futur de la biologia i la recerca done un gir i agafe més pes a Espanya, tots dos aposten per la base, tant educativa com de recursos, per a afermar l’estudi de la ciència i de la recerca en el nostre país.
Així mateix, ressalten la implicació del Col•legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana i de les universitats en les quals van realitzar la preparació prèvia a les Olimpíades Internacionals a fer possible que els joves s’òbriguen camí i aposten per la biologia com a branca d’estudi.

Related Posts

Top