El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana s’uneix a la Missió Blue Cleaner d’ IDEMAR-Belharra

-El projecte busca disminuir la presència d’hidrocarburs lleugers i residus plàstics en ports i mars

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana forma part del projecte de neteja de mars i ports de l’associació IDEMAR-Belharra. Així, demà 13 de desembre de 9.30h a 12.30h en les oficines de l’associació tindrà lloc la presentació de la Missió Blue Cleaner el principal objectiu de la qual és disminuir la presència d’hidrocarburs lleugers i de residus plàstics en les aigües superficials de ports i mars.

Missió Blue Cleaner és un treball de divulgació científica en el qual es busca donar a conéixer a l’alumnat com és el medi marí, l’impacte que causa sobre ell l’activitat humana i les conseqüències d’aquest impacte i així buscar solucions actives per a revertir la problemàtica.

En el projecte de divulgació estan implicats set centres docents i uns 1000 alumnes.

Així mateix, s’ha dut a terme la construcció d’un dispositiu, “Blue Cleaner”, que recull els residus flotants i filtra l’aigua retornant-la neta. El dispositiu s’ha construït utilitzant energies renovables respectuoses amb el medi ambient.

Durant l’esdeveniment de demà, els i les alumnes que participen en el projecte exposaran les diferents propostes d’acció per a la millora de la gestió dels “punts bruts” del seu entorn i així evitar que els residus arriben a la mar.

També es durà a terme la presentació del dispositiu “Blue Cleaner” i diferents iniciatives de les entitats i persones col·laboradores amb el projecte.

 

Related Posts

Top