El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana insta a seguir sempre fonts oficials i no prendre solucions miraculoses que manquen de qualsevol aval científic

La crisi sanitària mundial originada per la COVID19 (Coronavirus) ha conduït en les últimes setmanes a la presència d’un gran número de continguts sobre tractaments i possibles vacunes de la malaltia. Informacions, moltes de les quals, que són difoses per persones o associacions sense coneixements directes sobre la COVID19.

Per això, des del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) es recorda la importància de seguir sempre fonts d’informació fiables i contrastades, així com notícies i informacions difoses per experts. Per això, s’anima a seguir canals d’informació dels col·legis oficials com els de biòlegs o metges o d’institucions que compten amb un aval científic suficient i inqüestionable. Així mateix, s’insta a no donar difusió als continguts perjudicials per a la salut sobretot en aquestes setmanes en les quals centenars de persones segueixen les xarxes socials per a informar-se sobre els avanços de la pandèmia.

Són aqueixos professionals, els científics i els qui segueixen el mètode científic, els qui lluiten contra el Coronavirus i tenen els coneixements necessaris per a fer-ho. Davant això, és d’especial esment el treball realitzat en les últimes setmanes pels centres d’investigació amb la finalitat de combatre la COVID19. Sense anar més lluny, els primers genomes complets del virus SARS-CoV2 (Coronavirus) a Espanya han sigut seqüenciats per investigadors de la Universitat de València i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana, tots amb una sòlida formació en ciències biològiques i liderats pel biòleg Dr. Fernando González Candelas.

El COBCV recorda, al seu torn, que només el personal mèdic autoritzat pot prescriure medicaments per a cada persona en cada situació. Per això, és imprescindible allunyar-se de pseudoteràpies basades en productes no permesos i fins i tot perjudicials per a la salut com és el cas del MMS (diòxid de clor). Respecte a aquest últim, s’ha difós per part de coneguts pseudoterapeutes en els últims dies que ‘cura el Coronavirus en 24 hores’, la qual cosa manca de qualsevol evidència científica i, a més, és netament perjudicial si es pren en dosis excessives. Des del COBCV es fa una crida a la societat perquè s’esforce a no difondre aquesta classe d’informacions i a denunciar públicament la seua falsedat quan siga necessari.

Related Posts

Top