El col·legi de biòlegs ressalta el valor dels investigadors

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) ha manifestat el seu reconeixement a tots els professionals que estan treballant i posant tota la seua obstinació per a pal·liar els efectes del COVID-19 i també per a trobar tractaments i vacunes efectives que ajuden a enfrontar-se als seus efectes de manera eficaç.

A més d’aquest reconeixement públic des del COBCV s’ha posat en relleu “el vital paper que exerceixen biòlegs, biòlogues, investigadors i investigadores de totes les especialitats que treballen dia a dia en tots els camps relacionats amb la salut”. Des del COBCV s’ha remarcat que “en moments com aquest es posa de manifest la importància de tindre un sistema d’investigació ben finançat i que puga pagar als millors professionals ja que el treball que realitzen repercuteix en benefici de tots i totes”.

De fet aquests dies estan cobrant especial notorietat els grups d’investigació que treballen per a conéixer les singularitats del COVID-19, així com en els tractaments i vacunes que ajudaran a combatre la malaltia. Aquestes investigacions són les que permetran a la sanitat tractar amb més efectivitat la malaltia, com ha succeït en infinitat de casos anteriors.

Biòlegs, biòlogues al costat de molts altres professionals i especialistes, també tenen un paper rellevant en les proves PCR que determinen els positius o negatius per coronavirus.

Des del COBCV s’ha recordat que “en massa ocasions aquests investigadors treballen en precari amb beques o contractes pre-doctorals i tiren avant les seues investigacions amb més voluntat que recursos”.

-A la disposició de les autoritats sanitàries

El Col•legi Oficial de Biòlegs i Biòlogues de la Comunitat Valenciana s’ha posat a la disposició de les autoritats sanitàries en tot quant puga aportar per a donar tractament a la crisi generada pel brot de coronavirus, COVID-19.

El COBCV també ha posat en valor la labor dels investigadors valencians que han aconseguit seqüenciar el genoma complet de tres mostres de pacients infectats. Els professionals del laboratori de microbiologia de l’Hospital Clínic de València han sigut els responsables d’aquest avanç. A ells i a la resta de biòlegs, biòlogues, investigadors i investigadores que treballen en la matèria el COBCV els manifesta el suport de tota la professió.

Related Posts

Top