El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana celebrarà la II Jornada de Biologia de la Nutrició el 25 d’octubre

La importància de l’alimentació en la salut, la qualitat de vida i el benestar físic i emocional és cada vegada més coneguda i està suposant majors avanços científics. Tal és així, que el Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBVC), en col·laboració amb AINIA, presenta la segona edició de la Jornada de Biologia de la Nutrició.

El dimarts 25 d’octubre tindrà lloc l’esdeveniment tant en format presencial com en línia. Totes dues modalitats podran gaudir de ponents de primer nivell en horari de 9h a 18h aproximadament. De 9.30h a 11h es parlarà de ‘Microbiota en Nutrició de Precisió’ i es comptarà amb Gaspar Pérez de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (CSIC) amb la ponència ‘Modulació de la microbiota mitjançant la dieta i paper dels probiòtics’ i amb Laura Díaz, investigadora postdoctoral en l’Institute of Microbiology. Infectious diseases and Inmunology (Charité Universitästmedizin Berlin) amb ‘Quin paper juga la dieta i la microbiota en les malalties neurològiques’. Seguidament, de 11.45h a 13.15h serà el moment de parlar sobre Nutriogenòmica amb el Dr. David de Lorenzo, director del Centre d’Estudis en Genòmica i Nutrició Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i la seua xarrada ‘Integració de la informació genètica en la consulta nutricional’ i Dolores Corella, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública en la Universitat de València, amb ‘Nous reptes en nutrigenòmica cap a la nutrició de precisió’. Després de la pausa per a dinar, de 14.30h a 16h la Cronobiologia serà protagonista amb les intervencions ‘Quan hem de menjar? L’hora importa’ de Juan Antonio Madrid, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de Múrcia i director del laboratori de Cronobiologia de la Universitat de Múrcia, i ‘Envelliment saludable, nutrició de precisió i cronobiologia’ de José María Órdovas, director del Laboratori de Nutrició i Genòmica en l’USDA-Human Nutrition Research Center on Aging en la universitat de Tufts, Boston. L’esdeveniment finalitzarà amb una taula redona en la qual intervindran José Antonio Moreno, investigador Sènior en Laboratoris Ordesa amb ‘B. infantis IM-1® el millor aliat contra les infeccions del bebé’; Joaquín del Riu Camacho, director d’Innovació i Qualitat en Vicky Foods amb ‘Disseny d’un aliment personalitzat mitjançant anàlisi genètica’; i Lidia Tomás, Responsable d’Estudis preclínics in vitro en AINIA amb ‘Models avançats per al disseny d’aliments saludables’.

Cal ressaltar que els col·legiats i col·legiades en el COBCV compten amb un 30% de descompte sobre el preu general de la jornada. Així mateix, els associats d’AINIA, l’estudiantat, les persones en situació de desocupació i aquells que realitzen inscripció múltiple també compten amb descomptes. Per a més informació i inscripcions a la jornada es pot visitar la pàgina web i xarxes socials del COBCV, així com contactar directament amb la secretaria del Col·legi.

Related Posts

Top