El Col•legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana se suma a la plataforma Aliats per la biodiversitat

-Serà un lloc de trobada entre empreses privades, les ONG, administracions públiques i centres de recerca

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) mostra tot el seu suport i col·laboració cap a la nova Plataforma Valenciana de Biodiversitat i Empresa anomenada Aliats per la biodiversitat, projectes de conservació responsables, creada i presentada recentment a València.

Aquest nou espai de comunicació té com a màxim objectiu esdevenir un punt de trobada entre les ONG, empreses privades, administracions públiques i centres d’investigació de la Comunitat Valenciana. << La finalitat de la plataforma és establir unes relacions, un punt de comunicació i de trobada per a tots els actors implicats en la conservació i la millora de la biodiversitat valenciana. És clar, això a nosaltres ens ha agradat molt, ens ha emocionat i hem volgut sumar-nos ràpidament perquè al COBCV estem compromesos amb la conservació de la biodiversitat >>, ha manifestat Benjamí Pérez, membre de la Junta de Govern del COBCV.

Aliats per la biodiversitat és una iniciativa de la Fundació CV Victoria Laporta Carbonell, Fundació Global Nature i Simbiosi Espai Ambiental, S.L. << Volem que siga un punt de trobada que done confiança a tots, que les empreses privades que ens arriben tinguen confiança amb les ONG que també participaran i al revés, perquè seran unes ONG solvents que treballaran bé. I que les empreses privades no només vulguen rentar-se la cara sinó també estar implicades en temes de medi ambient. Moltes vegades passa que les ONG tenen molta experiència en el medi natural, en saben molt del medi ambient valencià però els falten recursos financers o humans. També les empreses, en ocasions, tenen aquests recursos financers o humans però no saben exactament on actuar d’una manera útil i eficaç. Finalment les administracions han de vetllar una mica per tot això i els centres de recerca han de ser actors importants >>, ha detallat Carles Gago, director de projectes de Simbiosi Espai Ambiental.

-Els seus orígens

Al novembre de 2015 es va celebrar el Panell d’Experts Iniciativa Privada i Medi Ambient de la Xarxa Natura 2000 al Parc Natural del Carrascar de la Font Roja. En aquesta trobada on van participar 74 representants de 50 entitats es va posar de manifest la necessitat de crear un espai comú de comunicació i col·laboració entre empreses privades, organitzacions no governamentals, administracions i centres d’educació i investigació amb l’objectiu de compartir i potenciar experiències comunes i aliances en projectes de conservació i millora de la biodiversitat valenciana.

-Una plataforma amb un comitè d’experts independents En poques setmanes s’activarà una pàgina web perquè esdevinga un primer punt de trobada virtual. Totes les persones, entitats i administracions que vulguen col·laborar en Aliats per la biodiversitat podran enviar els seus projectes sempre que l’objectiu siga millorar espais i espècies de la Comunitat Valenciana. << Aquesta plataforma tindrà un comitè de valoració de projectes realitzada per experts. Seran 7 experts els que avaluaran tant als projectes com a les entitats. Si surten aprovats se’ls donarà un segell de qualitat, un segell de Aliats per la biodiversitat >>, ha puntualitzat Gago.

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana per la seua banda ha ofert tot el seu suport i l’ajuda necessària a aquesta iniciativa. << Nosaltres som una organització amb més de 1000 col·legiats que són professionals de la Biologia. Molts d’ells es dediquen a la conservació de la biodiversitat, a la investigació …

Anem a comunicar aquesta excel·lent notícia als nostres col·legiats perquè s’adhereixen a la plataforma i col·laboren >>, ha acabat dient Benjamí Pérez, membre de la Junta de Govern de l’COBCV.

Related Posts

Top