El COBCV celebrarà el 2 de desembre una jornada en línia sobre Biologia de la Nutrició

El divendres 2 de desembre tindrà lloc, en línia, la jornada ‘Biologia de la Nutrició: Nutrició de Precisió’ amb els últims avanços científics en la matèria.

En horari de matí i vesprada, de 9.45h a 16.45h se succeiran diverses xarrades per a informar sobre la importància de la nutrició i els seus avanços per a la salut i la qualitat de vida; per a presentar les últimes innovacions en nutrigenòmica, cronobiologia i estudi de la microbiota; i per a donar a conéixer els últims casos d’èxit del sector de la nutrició de precisió.

La primera sessió (de 10h a 11.30h) versarà sobre la Microbiota en Nutrició de Precisió. Gaspar Pérez, de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (CSIC) parlarà sobre la modulació de la microbiota mitjançant la dieta i paper dels probiòtics; i Mónica de la Fuente del Rey, catedràtica de la Universitat Complutense de Madrid, farà el propi sobre la microbiota i els probiòtics en l’envelliment. En el segon bloc, sobre Cronobiología (de 11.30h a 13h), Juan Antonio Madrid, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de Múrcia i Director del laboratori de Cronobiología de la Universitat de Múrcia, oferirà la xarrada ‘Quan hem de menjar. L’hora importa’ i José María Órdovas, director del Laboratori de Nutrició i Genòmica en el USDA-Human Nutrition Research Center on Aging en la Universitat de Tufts (Boston) la ponència ‘Envelliment saludable, nutrició de precisió i cronobiología’.

Després d’una pausa per a menjar, de 14h a 15.30h arribarà el tercer bloc sobre Nutrigenòmica. David de Lorenzo, director del Centre d’Estudis en Genòmica i Nutrició Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, se centrarà en la integració de la informació genètica en la consulta nutricional; i Dolores Corella, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública en la Universitat de València, parlarà sobre els nous reptes en nutrigenòmica cap a la nutrició de precisió.

L’última part de la jornada serà a manera de taula redona en la qual es presentaran projectes empresarials en els quals s’han aplicat alguns últims avanços explicats durant la jornada. Aquest bloc començarà a les 15.30h i acabarà a les 16.30h. Intervindran Joaquín del Río Camacho, director d’Innovació i Qualitat, Vicky Foods, amb la xarrada ‘Disseny d’un aliment personalitzat mitjançant anàlisi genètica’; Juan Antonio Madrid amb ‘El somni (de Kronohealth) comença per les mans’; i Lidia Tomás, responsable d’Estudis Preclínics in vitro, AINIA, amb ‘Models avançats per al disseny aliments saludables’.

Les persones interessades a assistir han d’apuntar-se a través de la pàgina web o xarxes socials del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV). Cal indicar que l’esdeveniment està organitzat pel COBCV i AINIA i compta amb la col·laboració de Epigenetic Salut i Ibions.

Related Posts

Top