Biòlegs de rellevància internacional relacionen el manteniment de la biodiversitat com a factor protector enfront de pandèmies

La publicació d’un número especial de la Revista Biòlegs sobre la sisena extinció massiva coincideix amb la pandèmia causada per SARS-CoV-2.

– Diversos experts en diferents grups de vida responen les mateixes preguntes relacionades amb l’actual extinció massiva d’espècies i la conseqüent pèrdua de biodiversitat.

– Després de quasi un any de treball en el número, ha coincidit la seua publicació amb un dels efectes que es venia anunciant: l’augment de pandèmies.

(Madrid, 22 d’abril de 2020). Enmig de l’actual pandèmia causada pel coronavirus SARS-CoV-2, creixen les veus de biòlegs experts que alerten de la relació directa entre la pèrdua de biodiversitat i l’augment de les malalties zoonòtiques (les transmeses dels animals a humans).

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat de Madrid (COBCM) porta un any treballant en aquest número especial de la seua Revista Biòlegs sobre la sisena extinció massiva en la qual ens trobem immersos i que té un origen antròpic. Un greu problema sobre el qual des de fa diversos anys estem cridant l’atenció i del qual, lamentablement, en aquest moment estem patint una de les seues conseqüències.

El número està compost per 6 entrevistes a investigadors experts en diferents grups de vida, tant nacionals com internacionals:
– Francisco Sánchez Bayo: Pol·linitzadors.
– Ignacio de la Riva: Amfibis i rèptils.
– Peter J. Van Helsdingen: Aràcnids.
– Elena Tena: Quiròpters.
– Jesús Palá Paúl: Fanerògames.
– Jorge Lozano Mendoza: Mamífers.

Ha sigut un treball difícil de cerca d’experts, que ha passat per diferents etapes, patit diferents alts i baixos i que ha hagut de superar diferents inconvenients. Entre uns motius i uns altres, ha donat la casualitat que ha coincidit la seua publicació just en aquests moments de pandèmia en els quals el concepte de pèrdua de biodiversitat s’ha posat “més de moda” que mai.

REVISTA: https://cobcm.net/revista-del-cobcm/

Related Posts

Top