Aliats per la Biodiversitat aposta per la implicació privada en la conservació ambiental

34 entitats, d’elles 28 privades, han assistit a la tercera trobada d’Aliats per la Biodiversitat, un col·lectiu que aposta per activar projectes de conservació ambiental amb la participació de tot tipus d’entitats, públiques i privades. Aliats compta amb el suport del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana, a més de Xarxa Elèctrica Espanyola i Simbiosi Espai Ambiental.

De fet, en la tercera assemblea general, celebrada en el Jardí Botànic de València, s’ha incidit en la necessitat d’implicar al sector privat en la preservació del medi ambient.

La trobada del Botànic ha funcionat com a fira i ha servit per a establir aliances entre entitats amb projectes de conservació que cerquen suport, socis i finançament.

Una de les novetats que s’engegarà des d’Aliats serà un espai web que servirà de mostrador perquè tot tipus d’entitats mostren els seus projectes de conservació i aquests puguen rebre suports. Serà una fira d’entitats com la celebrada en el Botànic, però sempre disponible per a qui vulga implicar-se en la millora de l’entorn natural.

En la pròxima reunió que Aliats celebrarà a Alacant a final de 2018 es presentaran davant el panell d’experts projectes ja activats. Si superen els criteris d’avaluació rebran el segell de qualitat d’Aliats.

Des de l’administració valenciana la directora general de Prevenció d’Incendis, Delia Álvarez i el secretari autonòmic de Medi ambient, Fran Quesada, han mostrat el seu interès a fomentar la participació públic-privada en la sostenibilitat ambiental.

En la trobada celebrada en el Botànic han aportat les seues experiències el naturalista Beltrán de Ceballos, l’ex director del PN dels Aiguamolls de l’Empordà, Jordi Sargatal i el president de la Fundación Global Nature, Cosme Morillo.

Related Posts

Top