Segona edició de Sustentable, la guia gastronòmica valenciana que valora la sostenibilitat

– “Sustentable” ha estudiat i puntuat la qualitat gastronòmica, la sostenibilitat ambiental i el producte de proximitat de restaurants de la Comunitat Valenciana

El dilluns 3 d’abril es presentarà a les 12h del matí a l’Auditori de Caixaforum la segona edició de Sustentable.
La guia que valora la sostenibilitat ambiental, la proximitat del producte i l’excel·lència gastronòmica del sector de la restauració llança la seva nova edició de la Comunitat Valenciana de la mà de la seva directora, la biòloga i consultora ambiental, Maria Diago i la periodista especialitzada en gastronomia, Raquel Castillo. La guia compta amb la seva versió app que es podrà descarregar de manera gratuïta i que serà actualitzada amb els nous restaurants seleccionats, l’assistència dels quals a l’acte han confirmat.

Per primera vegada es farà lliurament dels Premis Sustentable que pretenen posar en valor la sostenibilitat i qualitat gastronòmica de l’activitat restauradora. En la seva edició de 2023 es premiaran 4 categories que la guia analitza: Premi Sustentable a l’excel·lència gastronòmica, Premi Sustentable a la proximitat i temporalitat de la matèria primera, Premi Sustentable a la sostenibilitat ambiental, així com el Premi Sustentable al millor restaurant, guardó que s’atorga al restaurant que més ha destacat en tots els aspectes analitzats.

El treball de camp realitzat per especialistes i crítics ha consistit en l’estudi i valoració dels restaurants seleccionats per la seva qualitat. Carla Centelles, Tony Pérez, Andoni Sarriegi i Marina Vega han realitzat la crítica gastronòmica. I Ricardo Almenar ha estat al càrrec de l’elaboració de l’índex Sustentable. A més, s’han triat 18 cellers productors de vi ecològic al costat de 8 productors d’oli d’oliva verge extra procedent d’oliveres mil·lenàries. Al tercer component de la “trilogia mediterrània”, el cereal, se li ha dedicat un apartat temàtic fent esment específic a la iniciativa “El Blat de la Marina”.

El projecte, que aspira a ser referent en gastronomia sostenible, compta amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, la Diputació de Castelló, la Diputació de València, i altres institucions valencianes i entitats a nivell nacional.

El projecte, que aspira a ser referent en gastronomia sostenible, compta amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, la Diputació de Castelló, la Diputació de València, el Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana i altres institucions valencianes i entitats a nivell nacional.

Related Posts

Top