La plataforma Aliats per la Biodiversitat organitza a Bocairent una reunió sectorial amb empreses i organismes d’aquest sector
La població valenciana de Bocairent a la comarca de la Vall d’Albaida acull la I Jornada Gestió Forestal Sostenible, Projectes i Aliances amb l’objectiu de reunir els protagonistes del sector forestal de la Comunitat Valenciana com són empreses privades, associacions de propietaris forestals, ajuntaments, onegés, enginyers, agents mediambientals i qualsevol entitat interessada. L’encontre aborda els beneficis que es poden obtenir aplicant una gestió dirigida a la sostenibilitat de les diferents propietats forestals. ‹‹Anem a reunir el nombre més gran possible d’entitats valencianes que estiguen treballant o simplement interessades en la gestió forestal sostenible. Una gestió que ha d’estar dirigida a la conservació de la biodiversitat. Es tracta d’una gestió sostenible des del punt de vista social, econòmica i ambiental. Aquests són tots els temes que volem discutir en la reunió sectorial››, ha explicat Carles Gago, membre del comité de gestió Aliats per la Biodiversitat, organitzador de l’esdeveniment. L’encontre sectorial tindrà lloc al Centre de la Joventut Juan de Juanes localitzat al carrer del Diputat Castelló núm. 9 de Bocairent (València). La directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez i el representant de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental, Beltrán Ceballos presentaran la jornada. L’Associació Valenciana d’Empreses Forestals (AVEMFOR) exposarà diversos projectes relacionats amb la gestió forestal sostenible. Per la seua banda, el biòleg de la Fundació Victòria Laporta Carbonell, Vicent Ferri, exposarà l’exemple de gestió sostenible de la finca Buixcarró. ‹‹Cóm a projecte concret coneixerem una de les entitats que promouen l’encontre com és la Fundació Victòria Laporta i la seua finca del Buixcarró ubicada al Parc Natural de la serra de Mariola, una finca gestionada per aquesta entitat on s’han escomés diferents actuacions silvícoles als boscos per tal de gestionar repoblaments que funcionen bé en la prevenció d’incendis i la conservació de la biodiversitat. També en eixa finca es practica la caça major regulada del mufló i l’aprofitament econòmic de la fotografia de natura››, ha detallat Gago. La jornada està organitzada per la Fundació Victòria Laporta Carbonell, Simbiosi Espai ambiental, la Fundació Global Nature i compta amb la col•laboració del Col•legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV), l’Associació Valenciana d’Empreses Forestals (AVEMFOR), la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Bocairent.
Aliats per la Biodiversitat
La plataforma valenciana de biodiversitat i empresa, Aliats per la biodiversitat, projectes de conservació responsables, creada fa uns mesos a València pretén convertir-se en un punt de trobada i espai de comunicació entre les onegés, empreses privades, administracions públiques i centres d’investigació de la Comunitat Valenciana. De vesprada la plataforma celebra una assemblea per a presentar una proposta d’estatuts i triar un nou comité de gestió. Els seus orígens es remunten el novembre de 2015 quan es va celebrar el Panell d’Experts Iniciativa Privada i Medi Ambient de la Xarxa Natura 2000 al Parc Natural del Carrascar de la Font Roja d’Alcoi (Alacant). En aquesta trobada van participar 74 representants de 50 entitats i es va posar de manifest la necessitat de crear un espai comú de comunicació i col•laboració entre empreses privades, organitzacions no governamentals, administracions i centres d’educació i investigació amb l’objectiu de compartir i potenciar experiències comunes i aliances en projectes de conservació i millora de la biodiversitat valenciana.
Fotografies en alta qualitat: fotos