La guia Sustentable, l’aposta que uneix la sostenibilitat ambiental amb la qualitat gastronòmica valenciana

– La seva segona edició s’ha publicat amb 85 restaurants i moltes novetats respecte a restaurants i opinions d’experts

L’excel·lència dels restaurants valencians s’analitzen des de diferents arestes en la guia ‘Sustentable’, una publicació que estudia i puntua la qualitat gastronòmica, la sostenibilitat ambiental i el producte de proximitat que s’utilitza en els restaurants de la Comunitat Valenciana. El projecte pioner a tot el món, que va néixer en 2020 amb la seva primera edició i que va arrasar amb 1500 exemplars venuts, ha publicat enguany la seva segona edició amb l’anàlisi en profunditat de 85 restaurants. “La voluntat amb la qual va néixer aquest projecte era promoure el desenvolupament del sector de la restauració valencià per a aconseguir l’excel·lència en la mesura que siga possible, sent conscients que la riquesa gastronòmica pot i ha d’anar del braç amb la sostenibilitat ambiental”, expressa la directora d’aquesta guia, Maria Diago, qui afegeix que “no és un rànquing, si no que els valors que defensem aposten per la cooperació i la sostenibilitat ambiental com a factors decisius per a continuar desenvolupant el sector i aconseguir l’excel·lència a diversos nivells, no sols en els fogons”.

Les peces sobre cada negoci contenen informacions extretes a partir de la creació d’uns indicadors molt precisos que serveixen per a conèixer la gestió de recursos de cada restaurant, dels residus que produeixen o de la seva Responsabilitat Social Corporativa. Per a això, es compta amb l’opinió i la sapiència d’experts de diferents branques, ja siguin de la biologia, de la més pura gastronomia o del màrqueting. Els experts visiten els locals, proven els plats i valoren l’ús de productes de temporada, de proximitat i la conseqüent sostenibilitat ambiental dels seus processos.

Un dels punts sobre els quals més recalcament fa Diago és la important visibilització de l’interior del territori, on es conreen i es treballen els productes. “S’informa també sobre 18 cellers de vi ecològic i 8 almàsseres d’oli d’oliva verge extra procedents d’oliveres mil·lenàries d’una gran qualitat”, afegeix Diago. El format de la guia no és únicament en paper, sinó que compta amb una aplicació mòbil en la qual es poden consultar tots els restaurants inclosos en la guia. Els continguts inclosos gaudeixen d’independència i rigor respecte a les empreses, perquè la veu d’experts es fonamenten en estudis tècnics i els mateixos restaurants participen voluntàriament en aquesta idea que vol adaptar la restauració i gastronomia valenciana al segle XXI i les necessitats que comporta la sostenibilitat ambiental actual.

Related Posts

Top