El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana i l’UJI uneixen esforços per a impulsar la biologia a Castelló

Els i les joves amb interessos en biologia estan d’enhorabona. I és que, el pròxim curs 2022-2023 la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) implantarà un nou grau de Bioquímica i Biologia Molecular. “Aquest primer curs partirà amb una oferta de 60 places per a alumnat de primer any i s’anirà ampliant curs a curs fins a completar l’oferta formativa completa d’un grau de quatre anys” ressalta el catedràtic, col·legiat del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) i director del Grau, Aurelio Gómez Cadenas.

“Aquests nous estudis universitaris són fruit d’anys de treball per a preparar la memòria, seleccionar les assignatures, buscar el professorat, analitzar el mercat… Així són els primers estudis d’aquesta índole no només a Castelló, on fins ara no existien estudis superiors de la branca de la biologia, sinó a la Comunitat Valenciana, on no es troba cap altre grau amb les mateixes característiques” afig Gómez Cadenas.

Per a fer possible la implantació del grau i aconseguir totes les aprovacions pertinents (per a la creació de nous estudis universitaris és necessari aconseguir l’acceptació de l’ANECA – Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació) es va crear una comissió interna (amb professorat de l’UJI) i una altra externa (amb representants de la societat, professionals de la biologia o experts en les matèries a impartir). En aquesta segona comissió ha tingut veu el COBCV amb María José Casamayor, vocal de la Junta de Govern, qui ha traslladat a l’UJI la seua experiència, inquietuds i suport respecte al nou grau en Bioquímica i Biologia Molecular.

“Aquesta creació de sinergies entre entitats és interessant i important per a fer de la nostra, de la biologia en totes les seues branques, una professió forta i amb àmplia projecció de futur” ressalta Casamayor. I és que, UJI i COBCV aposten per un treball conjunt i continuat amb l’alumnat del nou grau. Xarrades, accions formatives o informació sobre la precol·legiació són algunes de les idees que ja tenen presents per a implantar.

Ara, amb la vista posada en el nou curs i, segons recorda Gómez Cadenas, “amb una gran acceptació dels nous estudis per part de l’alumnat de segon de batxillerat participant en les jornades de portes obertes”, només queda l’aprovació final de la Conselleria d’Educació per a començar, en els dies de matrícula establits, la selecció dels primers estudiants del grau en Bioquímica i Biologia Molecular de l’UJI, la informació de la qual ja es troba en la pàgina web de la universitat castellonenca.

Related Posts

Top