El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana i Esri España uneixen esforços per a difondre ArcGIS

• Esri España facilitarà l’accés a formació i tecnologia d’anàlisi de dades geogràfiques als col·legiats i precol·legiats del COBCV, ajudant-los a adquirir habilitats essencials per a la digitalització del sector

• El Col·legi promocionarà entre els seus associats la seua participació en el programa GeoMentores d’Esri España, una xarxa de voluntaris que ajuda a professors de tota Espanya a aplicar tecnologia interactiva d’anàlisi geogràfica a l’aula com a mètode didàctic d’aprenentatge

València, 17 de setembre de 2021.

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) i Esri España, empresa líder en ‘localització intel·ligent’ (‘location intelligence’ en el seu nom original en anglés) a nivell global, han signat un conveni “amb l’objectiu de formar als col·legiats i precol·legiats del COBCV en l’ús de la tecnologia de gestió, anàlisi i visualització de dades espacials. Una habilitat bàsica per a la digitalització del sector” afirma Francisco Espinós, degà del COBCV. El conveni l’han signat el mateix Francisco J. Espinós Gutiérrez i Pedro Rico Contreras, responsable del sector educació d’Esri España, en la seu del COBCV de València.

Tots aquells professionals i estudiants precol·legiats pertanyents al Col·legi que estiguen interessats a adquirir o millorar aquest tipus d’habilitats tindran major facilitat d’accés a la tecnologia i formació d’Esri, referent global en aquesta. Les persones beneficiàries podran formar-se i aprendre mitjançant cursos individuals i millorar el seu maneig d’ArcGIS (el software més avançat del seu tipus, emprat per milers d’organismes públics, empreses i investigadors de tot el món), obtenint suport tècnic, ajuda i una sèrie de facilitats econòmiques, com preus reduïts a l’hora d’adquirir llicències d’ús de la tecnologia d’Esri o en les matriculacions en els cursos formatius de la companyia.

El conveni també recull el compromís del COBCV de promocionar el programa de GeoMentores d’Esri España entre els seus col·legiats i col·legiades. Aquest programa està basat en el treball d’una xarxa de voluntaris (composta per professionals i experts en tecnologia i anàlisi de dades geogràfiques) que ajuda a professors de tota Espanya a aplicar tecnologia interactiva d’anàlisi geogràfica a l’aula com a mètode didàctic d’aprenentatge en matèries com a biologia, geografia, història o sociologia.

En paraules de Francisco J. Espinós, degà del Col·legi, “els avantatges dels GIS en general en l’àmbit de la biologia són molt extenses, hui dia és quasi una necessitat estar formats en aquestes eines per a qualsevol consultoria o gabinet tècnic”.

Per part seua, Pedro Rico, d’Esri España, assenyala que “ArcGIS és una eina multidisciplinària que s’adapta a les necessitats dels projectes que els biòlegs aborden en l’acompliment diari de les seues diferents especialitats i projectes en els quals s’involucren”.

Espinós ha ressaltat que “des de la fundació del Col·legi, aquest realitza una excel·lent labor enfocada a la promoció i millora del seu sector i per la formació dels seus membres. Sens dubte, la digitalització està impulsant a multitud de sectors per igual, i estem segurs que ajudar els biòlegs de la Comunitat a millorar les seues habilitats en ‘location intelligence’ els dotarà d’unes eines molt útils per a aprofitar tot el que la digitalització els pot oferir”.

L’acord té una vigència inicial de 2 anys i engloba tant a la modalitat formativa presencial, a través de places en cursos de calendari impartits per Esri España o cursos complets, com en línia.

Related Posts

Top