El COBCV demana a Puig i Barceló que continue el treball per a reconéixer als biòlegs sanitaris

El Degà del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana, Natxo Lacomba, ha agraït al president de la Generalitat, Ximo Puig i a la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, “el treball conjunt que s’ha dut a terme perquè els biòlegs siguen reconeguts com a professionals sanitaris en la Llei d’Ordenació de Professions Sanitàries”. El degà del COBCV ha enviat sengles cartes a president i consellera.

Lacomba ha incidit que el reconeixement ha sigut fruit del treball conjunt dut a terme des del Consell General de Col·legis Oficials de Biòlegs amb el suport de tots els col•legis territorials.

Aprofitant el reconeixement dels biòlegs com a professionals sanitaris Lacomba considera que és el moment perquè, en la sanitat valenciana, es trasllade a la pràctica la valoració dels biòlegs en totes les branques sanitàries en les quals treballen. “És urgent i de justícia que el reconeixement siga objectiu i oficial”.

Lacomba s’ha oferit a Puig i a Barceló per a tractar els assumptes concrets que afecten els professionals que treballen en la sanitat valenciana i en la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit ha recordat que el COBCV ha denunciat des de fa temps la precarietat dels biòlegs sanitaris que exerceixen la seua especialitat professional sense el degut reconeixement o amb contractes no concordes amb la seua formació i capacitació.

Lacomba ha insistit que “fer valdre als biòlegs repercutirà sens dubte en un millor servei a la ciutadania”.

Related Posts

Top