El COBCV busca en la col·legiació la força i el respecte com a col·lectiu

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana busca en la col·legiació la força i el respecte com a col·lectiu

-Andrés Hernández, delegat del COBCV a Alacant, mostra a l’estudiantat la importància de posar en valor el paper del Biòleg en la societat

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana duu a terme al llarg de l’any diverses xarrades formatives i d’orientació per a l’alumnat que cursa estudis en Biologia. A la província d’Alacant, l’encarregat de realitzar aquestos seminaris és Andrés Hernández. “La meua funció principal és la d’aconseguir dotar al Col·legi de la màxima visibilitat, així com aconseguir augmentar la col·legiació de Biòlegs, Biotecnòlegs, Bioquímics, Biomèdics, graduats en Ciències de la Mar, etc.” destaca Hernández.

Per a fer-ho possible, es duen a terme “una sèrie de xarrades que impartim als alumnes de 4t grau de Biologia de la Universitat d’Alacant i als alumnes de 4t grau de Biotecnologia de la Universitat Miguel Hernández d’Elx”. En elles s’informa sobre els serveis que ofereix el Col·legi i els avantatges de pertànyer a un col·lectiu unit. De la mateixa manera, Hernández recorda que per als i les alumnes de quart curs la pre-col·legiació és gratuïta.

A més de diversos avantatges i beneficis com disposar d’informació actualitzada, cursos de formació o assegurança de responsabilitat civil; amb la col·legiació i la unió dels professionals de la biologia es busca “aconseguir el reconeixement de tota la societat espanyola i aconseguir convertir-nos en un col·lectiu fort”.

El delegat del COBCV a Alacant ressalta que, durant la crisi sanitària de la Covid19, “el nostre col·lectiu ha sigut i serà determinant”. No obstant això, el que ha transcendit en els mitjans és la labor del científic. “Doncs bé, aquest científic, en la majoria de les ocasions, és un Biòleg que està al capdavant d’un projecte d’investigació important, com pot ser el del desenvolupament d’una vacuna per a la Covid19 o al capdavant d’un laboratori que realitza proves PCR” afig Hernández.

Per tot això, “hem d’aconseguir fer-nos valdre com a col·lectiu i ser un Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana fort, reconegut i respectat”.

Related Posts

Top