El 23 d’octubre, I Jornada de Biologia de la Nutrició del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana

– La iniciativa, que tindrà lloc online, reunirà a destacats especialistes

La Comissió de Biologia de la Nutrició del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) ultima la primera edició de la Jornada de Biologia de la Nutrició que es desenvoluparà el pròxim 23 d’octubre de manera online. Amb això busca exposar els últims avanços que la Biologia aporta a aquest camp i contribuir a la creació de vincles multidisciplinaris entre professionals de diferent procedència, a més de ser un fòrum de debat per a qüestions d’actualitat.

Les ponències

Francisco J. Espinós Gutiérrez, Degà del COBCV, participarà en l’acte inaugural que tindrà lloc a les 10h. Després arribaran les 9 ponències a càrrec de professionals de reconegut prestigi.

Daniel Ramón Vidal, membre del Microbial Resource Research Infraestructure de la UE, del Pharmabiotic Research Institute i del Consell Rector del Consell Superior d’Investigacions Científiques, iniciarà a les 10.15h les ponències amb “A la búsqueda de moduladores del microbioma del futuro”.

Seguirà a les 11h la conferència de Francisca Serra Vic, catedràtica de Nutrició de la Universitat Illes Balears i Directora Científica de Alimentómica, amb “Herramientas -ómicas para la Nutrición de Precisión y Sostenible”.

Després, a les 11.45h, arribarà la ponència de Sebastià Galmés Monroig que porta per nom “Genómica funcional: de las bases biológicas a la implementación”.

El matí conclourà amb “Cronobiología: El Reloj sobre la mesa” de Juan Antonio Madrid Pérez, catedràtic de Fisiologia i Director del laboratori de Cronobiologia de la Universitat de Múrcia, que arranca a les 12.30h.

La vicecoordinadora de la Comissió de Nutrició del COBCV, Maite Ibáñez José, a les 15.30h, serà l’encarregada de l’obertura de la vesprada.

Tot seguit, a les 15.45h, María Diago Giraldós, consultora ambiental, exdirectora General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana, se centrarà en la “Alimentación Sostenible”.

I a les 16.30h serà el moment d’escoltar a Federico Pietrocola, líder de grup i professor adjunt del Departament de Biociències i Nutrició del Karolinska Institutet, que versarà sobre “Targeting polyamines metabolism for healthy ageing”.

La següent ponència, a les 17.15h, serà a càrrec de Pablo José Fernández Marcos, líder del Grup de síndrome metabòlica del IMDEA Food Institute, que dissertarà sobre el “Estudio molecular del ayuno de corta duración como una estrategia nutricional contra las enfermedades asociadas al envejecimiento”.

A les 18h Manuel Serrano Marugán, Cap del laboratori de Plasticitat Cel•lular i Senescència de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Barcelona, parlarà de la “Reprogramación celular in vivo y vitaminas”.

I ja a les 18.45h arribarà la conferència de clausura a càrrec d’Enrique Roche Collado, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat Miguel Hernández. Portarà per títol “Una experiencia real”.

Finalment, la Coordinadora de la Comissió de Nutrició del COBCV, Nadine López Monfort, clausurarà la jornada.

El preu per a col•legiats del COBCV serà de 6 euros; per a estudiants, 20 euros; i 30 euros per a la inscripció general. Cal indicar que les places estan limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció. Totes aquelles persones interessades en la jornada poden apuntar-se a través de les xarxes socials del Col·legi.

La jornada compta amb l’Institut Biomèdic Nutrició i Salut (IBIONS) com a patrocinador i amb la col•laboració de la Universitat Politècnica de València, Biopolis, Alimentómica, la Universitat Miguel Hernández, Kronohealth i Sustentable.

Related Posts

Top