El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana consciencia sobre els efectes dels microplàstics en el medi ambient i la salut humana

– Un grup d’experts integrat per biòlegs, pediatre oncòleg i advocada ha aportat la seua visió en una jornada celebrada al Jardí Botànic de la Universitat de València

Durant la vesprada d’ahir, més de mig centenar de persones va participar en la jornada ‘Microplàstics: efectes sobre la salut humana i el medi ambient’ organitzada pel Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (*COBCV) i celebrada al Jardí Botànic de la Universitat de València. L’esdeveniment es va poder seguir tant de manera presencial com telemàtica i va comptar amb les intervencions de professionals i experts en els camps de la medicina, la biologia i el dret.

La conferència del doctor Josep Ferrís i Tortajada, pediatra oncòleg pioner en Salut Mediambiental Clínica Pediàtrica i membre fundador i assessor del Comité de Salut Mediambiental de l’Associació Espanyola de Pediatria, va obrir la sessió. Ferrís i Tortajada va parlar sobre què són, com ens afecten la salut i què podem fer per a reduir els microplàstics; així com sobre la relació d’aquests com a contaminants ambientals agents del càncer.

Seguidament, i com a colofó a la jornada, es va celebrar una taula redona en la qual van participar el doctor Josep Ferrís i Tortajada; Carla Eymar de la Cruz, advocada especialitzada en dret mediambiental i sostenibilitat i responsable de comunicació i voluntariat de Xaloc; el doctor Luis Burillo Borrego, ecotoxicòleg forense en l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses; el doctor Jesús Tomás Aguirre, biòleg, professor de la Universitat de València i integrant del projecte MEDSEALITTER; i el doctor José Ignacio Lacomba Andueza, biòleg i tècnic de la Generalitat Valenciana. La taula va estar moderada per la biòloga i tècnica de la Generalitat Valenciana, Begoña Burguete Garmendia. En la taula es van debatre diversos aspectes rellevants sobre com conscienciar per a evitar generar residus plàstics, la necessitat d’una legislació que controle la seua correcta gestió, la seua presència en la dieta i la preocupació per la seua repercussió en la salut, i la falta de metodologia per a la seua detecció i eliminació, etc.

Assistents i ponents van comptar en finalitzar la jornada amb un temps dedicat a compartir experiències i fomentar el networking.

Related Posts

Top